Pleinfeest – op ’t Heilig Hart

Welkom op het Pleinfeest!

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei brengen we voor de eerste keer alle partners en bewoners rond het Heilig Hartplein samen voor een groots opgezet volksfeest op het plein. Het programma is intussen zo goed als volledig.

Wil je zelf meehelpen als vrijwilliger? Meld je dan aan via dit formulier: https://goo.gl/forms/7MRSyj0heQMM0Ae73

Een greep uit het aanbod:
We starten VRIJDAG om 14u met het slotevent van de Bende van Burger Boef. Het slotfeest van deze bende is meteen het startschot van het Pleinfeest.
De nieuwe tentoonstelling van ‘Echo’s uit de wijk’ op en rond het plein trakteert je op frappante foto’s van het straatleven in de wijk, vroeger en nu.
Op vrijdag vanaf 15u30 openen we voor u het gezelligste terras én de beste bar van de wijk. In de namiddag kunt u van alles uitproberen in de Circushoek en komt er een Reuze Bellenblazer. Wilt u weten of de blazer of de bellen reuze zullen zijn? Kom het gewoon bekijken!
We eindigen de dag met een zwoele Twerkshop.

ZATERDAG starten we om 9u30 met een buurtontbijt op het plein. Ondertussen kunt u genieten van een streepje muziek en kunt u rustig rondkuieren op de bloemenmarkt.
Zowel jong als oud vindt in de namiddag zeker zijn gading in krijten, volksspelen of rondrijden met gekke fietsen! Ook een ludiek spel van de Woonwinkel, Samenlevingsopbouw of rondhangen op de burenmarkt behoren tot de mogelijkheden. De allerkleinste bezoekertjes kunnen samen met de ouders terecht bij BADOE kaDEe.
En Route presenteert de resultaten van de bevraging rond de heraanleg van het Heilig Hartplein en stelt de plannen voor de renovatiewijk voor. Burgerinitiatieven krijgen ook een plaats op het feest met de levensgrote wasmachine van De Buren van de Wasserij!

Sluit zeker aan bij de wijkwandeling. Een aantal experten uit de buurt brengen jullie naar verborgen plekken in de wijk en werpen een blik op het verleden en de toekomst van de wijk.
We luiden de zaterdagavond in met een buurtreceptie van De Kring Heilig Hart met Kelly en Chico om 18u en sluiten uw prachtig Pleinfeest af met twee feestelijke optredens!
Zowel vrijdag als zaterdag voorzien we live optredens van diverse pluimage, voor ieder wat wils. Les Odettes, Dimitri Shaw, Martha, kinderkoor De Stemband, Moustash en nog veel meer!
Kleine hongertjes kunnen intussen gestild worden met originele croques, allerhande hapjes & gebak en gerechten van wereldkeuken-formaat uit onze buurt.

Kom gewoon eens langs en proef er op los, maar kom het vooral mee-maken!