donderdag 06 juni 2024 - 20:00 - 23:00

Elke eerste donderdag van de maand komt een doorwinterde artiest het beste van zichzelf geven in de living van de Pastory. Toegang is gratis, na afloop gaat de hoed rond (*)

Laat ons, om te beginnen, een misverstand uit de weg ruimen: Ht Roberts maakt geen americana. Al sinds zijn eerste solo album (Following The Buffalo, in ’97) wordt zijn muziek (gemakshalve?) daaronder geklasseerd.

En dat is jammer.

Want de songs van Ht Roberts zijn wel ontegensprekelijk ‘van hier’. Opgroeiend in het Vlaanderen van de jaren ’60, met de platen van de kleinkunstfan die zijn vader was (tiens, kleinkunst: ook heel vaak een stem en een gitaar), kwam alles wat nieuw en boeiend was van over de oceaan.
Eind jaren ’60, begin jaren ’70, kwam daar nog eens het vermoeden van ‘het kan ook anders’ bij, in de songs en platen van de gouden generatie songschrijvers.
En natuurlijk laat dat sporen na.

Maar een boom zonder wortels valt om.

En dus is Landlocked Sailor het verhaal van opgroeien (en oud worden) van een vlaamse jongen.
De snelwegen in de songs zijn de franse autoroutes, de blues is die van Schelde-delta, de zomers spelen zich af aan de boorden van de Leie…
En, ja: het is in het engels.
En, ja: het zijn gitaren en banjo’s.
En, ja: het is blues en folk en country.

Maar noem het geen americana.

Want Ht Roberts is van hier.
.
.
.
.
.
(*)
Onze artiesten spelen voor wat u in de hoed gooit. Dit is dus geen aalmoes, maar een loon.
Een loon voor het concert dat u krijgt, maar ook een loon voor de vele onbezoldigde jaren van studeren, repeteren, componeren, etc… die aan dat concert voorafgingen. Hou daar rekening mee wanneer de hoed voorbij komt.
Ieder geeft wat kan, 10 euro per persoon is een goede richtlijn. Méér is een blijk van appreciatie. Rostjes zijn ten strengste verboden 🙂
Onze hoed beschikt ook over payconiq voor de cashlozen onder u. Zet HOED in de mededeling en alles komt netjes bij de artiest terecht!
Donderdagconcert - Ht Roberts