De uitleendienst van De Pastory is een soort bibliotheek waar je werkgereedschap voor in je huis of in je tuin kan ontlenen. Je mag het materiaal 1 week gebruiken, daarna breng je het terug.

Je vindt er een elektrische schroevendraaier, boormachine, vlakschuurder, cirkelzaag, kruiwagen, spade, heggenschaar, een hakselaar en zoveel meer. Je vindt al het materiaal terug in de verschillende catalogi op deze pagina. 

Wil je meer informatie, lid worden of een atelier bijwonen? Kom dan langs op vrijdag van 16u tot 19u. Een ander moment is voorlopig niet mogelijk.

Ingang via de tuin van De Pastory (aan het Heilig Hartplein)
Of neem contact op met: Bart Gabriel – vzw SIVI
uitleendienst@pastory.be of via 0492 50 61 96

Om lid te worden van de uitleendienst moet je in de Dampoortwijk wonen en betaal je 20 euro per jaar. Je kan enkel ter plaatste inschrijven en contant betalen. Heb je een verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit dan kan je gratis lid worden.

Let op! Je kan materiaal enkel reserveren als je al lid bent en dat moet op vrijdag opgehaald en teruggebracht worden.

We organiseren regelmatig ateliers waarbij je met het materiaal leert werken, we samen iets in elkaar knutselen, demo’s geven rond verbouwen of waar je ondertussen aan je fiets leert klussen. Bekijk onze agenda voor aankomende ateliers.

De uitleendienst van De Pastory is een samenwerking van vzw De Pastory en vzw SIVI en kwam tot stand door de financiële ondersteuning van het OCMW Gent.

Je kan het reglement hier nalezen.

 

 

Materiaal uitleendienst

De uitleendienst beschikt over een groot aanbod van werk- en tuingerief. Alles is onderverdeeld in 4 categoriën.

  • PP: Pastory Powertools –  catalogus PP: allerhande soorten elektrisch materiaal
  • PA: Pastory Accessoires – catalogus PA : allerhande soorten accessoires
  • PM: Pastory Manual – catalogus PM : allerhande soorten manueel materiaal
  • PS: Pastory Security – oorbeschermers, werkhandschoenen en veiligheidsbrillen