OPGELET: Aangepaste openingstijden om te ontlenen en terug te brengen. Bekijk onze agenda voor meer info.

In de uitleendienst van de Pastory kan je werkgereedschap voor in je huis of tuin ontlenen. Je vindt bij ons een elektrische schroevendraaier, boormachine, vlakschuurder, cirkelzaag, kruiwagen, spade, heggenschaar, een hakselaar en zoveel meer. Al het materiaal staat opgelijst in de verschillende catalogi op deze pagina.

In het atelier kan je met het materiaal leren werken of samen iets in elkaar knutselen. Bekijk onze agenda voor aankomende workshops.

Wil je lid worden, materiaal uitlenen of terugbrengen? Kom dan langs op dinsdag van 17u30 tot 19u of op vrijdag van 17u tot 19u.  Voor meer info of vragen, neem je contact op met: uitleendienst@pastory.be.
Om lid te worden van de uitleendienst moet je in de buurt wonen en betaal je 20 euro per jaar. Heb je een verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit dan kan je gratis lid worden.

Je kan materiaal enkel reserveren als je al lid bent. Je mag het materiaal 1 week gebruiken, daarna breng je het terug of kan je de uitleenperiode één keer verlengen. De uitleendienst van de Pastory kwam tot stand door de financiële ondersteuning van het Fonds VINCI, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Je kan ons reglement hier nalezen.

 

Materiaal uitleendienst

De uitleendienst beschikt over een groot aanbod van werk- en tuingerief. Alles is onderverdeeld in 4 categoriën.

  • PP: Pastory Powertools –  catalogus PP: allerhande soorten elektrisch materiaal
  • PA: Pastory Accessoires – catalogus PA : allerhande soorten accessoires
  • PM: Pastory Manual – catalogus PM : allerhande soorten manueel materiaal
  • PS: Pastory Security – oorbeschermers, werkhandschoenen en veiligheidsbrillen

Nieuwe tijdelijke locatie

Onze Pastory wordt verbouwd vanaf augustus 2021. Dus moeten we een tijdelijk onderkomen vinden voor al ons buurtgebruis!

Voor de uitleendienst stelt Siklos Invest een pand ter beschikking  aan het winkelcentrum op de Dendermondsesteenweg links van de Hubo. Dit pand is zo groot dat we een aantal dromen van onze vrijwilligers kunnen uitproberen:
 
Een buurtatelier

Een plek waar buren kunnen komen werken, bepaalde technieken en toestellen leren kennen, elkaar helpen met een klus of samen klussen doen voor de buurt.
Misschien heb je thuis wel werkmateriaal, dat nauwelijks gebruikt wordt en in de weg staat. In het buurtatelier kan je dit ter beschikking stellen van jouw buren. We zoeken voor ons buurtatelier in de eerste plaats enkele stevige werkbanken.

Het materiaaldepot

Is het geen zonde dat we soms degelijk herbruikbaar materiaal naar het containerpark brengen, omdat we er gewoon geen plaats voor hebben?  Of misschien heb je wel een gipsplaat te veel gekocht voor jouw verbouwing?
Breng al dit goede materiaal naar ons nieuwe materiaaldepot en wij stellen het gratis ter beschikking voor die buren die het nodig hebben of voor projecten in de buurt en de Pastory. We starten al direct op met een mooi assortiment verf gekregen van het maatwerkbedrijf Weerwerk.
Stuur een fotootje en beschrijving van het materiaal naar uitleendienst@pastory.be. We bekijken dan of we het materiaal kunnen gebruiken. Dit kan je vanaf nu al doen!

Uitleendienst praktisch

Openingsuren

dinsdag: 17.30 uur tot 19 uur
vrijdag 17 uur tot 19 uur

Locatie: 
Winkelcentrum aan de Dendermondsesteenweg, naast de Hubo

Materiaal ontlenen:

Op afspraak via Calendly.

Info en reservatie:

Via uitleendienst@pastory.be (vermeld de code van het toestel uit de catalogus indien mogelijk). Reserveer ten laatste 2 dagen voor je het toestel wil ophalen. Zo kunnen we jou tijdig laten weten of het toestel beschikbaar is.

Terugbrengen van materiaal : zonder afspraak aan de garagepoort.