Literatuur verbindt. Is een venster op de wereld. Opent de geest. En laat verbondenheid, een ruime blik op de wereld en een open geest nu net de fundamenten zijn van De leeskamer, de leesclub van De Pastory. 
 
Onze open leesgroep brengt lezers samen om leeservaringen uit te wisselen. Zoek je een vaste, hechte leesgroep of wil je slechts af en toe eens een bespreking meepikken? Iedereen is welkom.
 
Ben jij ook zo gek op lezen en wissel je graag leeservaringen uit? Ben je nieuwsgierig naar wat recensenten en de auteur zelf over een boek te vertellen hebben? Loop je niet gillend weg van een filosofisch gesprek over de grote levensvragen, waarop de literatuur een abonnement heeft? Dan zal De leeskamer je passen als een comfortabele zetel …
 
Hoe gaan we te werk? Om de twee maanden zetten we onze tanden in een ander boek, dat we samen kiezen. De bespreking wordt zachtjes geleid door een van de leden. Regels? Alles mag en niks moet. De leeskamer staat open voor alle vormen van literatuur, en zowel fictie als non-fictie passeert de revue.
Welkom!