donderdag 07 maart 2024 - 20:00 - 23:00
Elke eerste donderdag van de maand komt een doorwinterde artiest het beste van zichzelf geven in de living van de Pastory. Toegang is gratis, na afloop gaat de hoed rond (*)
“Het melancholische Minomo – wat ‘watervlakte’ betekent in het Japans – brengt atmosferische, otherworldly droompop/altfolk met een vleugje mystiek.
Dit trio verlaat al graag eens de platgetreden paden. Zowel de lyrics, die soms in het Engels, maar even goed in het Nederlands of Japans kunnen zijn, als het instrumentarium – bevreemdende geluiden, soundscapes en effecten – roepen een bitterzoete, magische wereld op waar niets is wat het lijkt.
Zwevende vioolklanken en dreigende bastonen sleuren je mee op een avontuur, dat nu eens rauw en donker aanvoelt en dan weer als een hypnotiserende mantra of een melodieus slaapliedje. Tijdens deze etherische trip haalt Minomo je uit je comfortzone, met verrassende akkoorden, experiment en een poëtische gelaagdheid, langs uitgestrekte, mistige vlakten, naar de mysterieuze zeebodem of de chaos in je eigen hoofd, maar de warme stem van Marieke leidt je feilloos weer naar bekender terrein.
Als je je laat ontvoeren door dit trio, doe dit dan best bij zonsopgang of zonsondergang.
Donderdagconcert - Minomo