donderdag 02 mei 2024 - 20:00 - 23:00
Elke eerste donderdag van de maand komt een doorwinterde artiest het beste van zichzelf geven in de living van de Pastory. Toegang is gratis, na afloop gaat de hoed rond (*)
Vader en dochter presenteren een Turks Koerdische traditie waarbij Mustafa zijn dochter Misra begeleidt met een traditioneel instrument, de baglama. Ze brengen muziek van honderden jaren oud die vaak werd gebruikt bij ceremonies. De Alevieten, een Turkse religieuze minderheid die al jaren wordt onderdrukt, hechten enorm veel belang aan deze ceremonies met bijbehorende muziek en teksten en houden hun gedachtengoed zo in leven.

(*)
Onze artiesten spelen voor wat u in de hoed gooit. Dit is dus geen aalmoes, maar een loon.
Een loon voor het concert dat u krijgt, maar ook een loon voor de vele onbezoldigde jaren van studeren, repeteren, componeren, etc… die aan dat concert voorafgingen. Hou daar rekening mee wanneer de hoed voorbij komt.
Ieder geeft wat kan, 10 euro per persoon is een goede richtlijn. Méér is een blijk van appreciatie. Rostjes zijn ten strengste verboden 🙂
Onze hoed beschikt ook over payconiq voor de cashlozen onder u. Zet HOED in de mededeling en alles komt netjes bij de artiest terecht!

Donderdagconcert - Mustafa & Misra Aydin