donderdag 04 april 2024 - 20:00 - 23:00
Elke eerste donderdag van de maand komt een doorwinterde artiest het beste van zichzelf geven in de living van de Pastory. Toegang is gratis, na afloop gaat de hoed rond (*)

De jonge getalenteerde harpluitspeler, zanger, percussionist en danser Nana Osei (° 1999) komt uit Ghana. Op jonge leeftijd leerde hij de seperewa (Ghanese harpluit) bespelen, een familie-instrument. Hij erfde de muzikale diepgang die in de loop der jaren sinds zijn overgrootvader was opgebouwd.
Nana Osei studeerde Ghanese muziek en dans aan de muziekafdeling van de University of Education (Winneba, Ghana). Later bestudeerde hij ook de traditionele muziek en dansen van het Akan-volk.
Naast de seperewa vervlecht Nana in zijn voorstellingen de subtiele mbira (duimpiano), samen met een scala aan percussie-instrumenten o.a. de dij- en waterkalebas, de Ghanese percussie-box én bamboe-percussie.

Vandaag bouwt Nana Osei zijn muzikale carrière uit vanuit Gent.

https://youtu.be/uOWPWjXWfBM (youtube – beknopte versie)
https://www.youtube.com/watch?v=Bs8qYLJ7pMY (youtube – volledige clip)
https://www.youtube.com/channel/UC46yfei2JjoJ7QIWe3V7HLQ (youtube-kanaal)
https://www.youtube.com/watch?v=lTjMKdjAJuU (seperewa – Ghanese harpluit)
https://www.youtube.com/watch?v=hJuKLAdEdLk (compositie)
.
.
.
.
.
(*)
Onze artiesten spelen voor wat u in de hoed gooit. Dit is dus geen aalmoes, maar een loon.
Een loon voor het concert dat u krijgt, maar ook een loon voor de vele onbezoldigde jaren van studeren, repeteren, componeren, etc… die aan dat concert voorafgingen. Hou daar rekening mee wanneer de hoed voorbij komt.
Ieder geeft wat kan, 10 euro per persoon is een goede richtlijn. Méér is een blijk van appreciatie. Rostjes zijn ten strengste verboden 🙂
Onze hoed beschikt ook over payconiq voor de cashlozen onder u. Zet HOED in de mededeling en alles komt netjes bij de artiest terecht!
Donderdagconcert - Nana Osei