dinsdag 03 oktober 2023 - 20:00 - 23:00

Voor zover we kunnen nagaan, is aan de Dampoort nog niemand uit de grond gesproten. Maar waar komen de Dampoortenaars dan wel vandaan? Van ver of dichtbij? Vroeger en nu? Daarover hebben we het met buurtbewoners Tina en Yilmaz.

Tina De Gendt reist sinds 2018 als ‘historian in residence’ de 19de eeuwse gordel afreist in het kader van het project ‘De Vierkante Kilometer’ (STAM-Stadsmuseum). De afgelopen jaren sprak ze met honderden geboren en getogen, blijven plakken en pas aangekomen Gentenaars. Speciaal voor De Pastory licht ze een tipje van de sluier over de geschiedenis van de superdiversiteit. Over het heden kan Yilmaz Kocak ons dan weer meer vertellen. Als artistiek medewerker van De Centrale ondersteunt hij tientallen artiesten met migratieroots om hun weg te vinden in het Gentse culturele landschap.

Pastory-klap is een initiatief van een aantal buurtbewoners die elke eerste dinsdag van de maand (behalve januari en vakanties) de buurt uitnodigen voor een inspirerende avond rond thema’s die van belang zijn in onze wijk. Toegang is gratis, deuren om 19u30, start 20uur. Inschrijven kan via deze link.

https://www.facebook.com/events/1518791178865306/

Pastory-klap met Tina De Gendt en Yilmaz Koçak: Dampoort: wijk van aankomst en vertrek (1880-nu)