zondag 17 september 2023 - 11:00 - 19:00
Elke zomerzondag gooit de Pastory haar deuren open voor iedereen uit de buurt. Toegang is steeds gratis, na concerten gaat de hoed rond.
Op deze laatste zomerzondag van 2023 kunnen we genieten van de sensuele mystiek van Hamraaz, en de muzikale omzwervingen van Umlaut.
Hamraaz:
Iraanse muziek heeft een logica totaal verschillend van Westerse muziektradities: binnen deze eenstemmige stijl gebaseerd op een aantal modi (‘dastgah’s in farsi), verkent de interpreteerder een meditatief universum met uitgebreide improvisaties. Gedichten van bekende middeleeuwse sufimeesters zoals Rumi, Khayyam of Attar worden vervolgens voorgedragen op deze vruchtbare muzikale bodem.
De kracht van deze traditie zit hem in de mystieke inhoud van de gedichten alsook de subtiele ritmische versieringen en motieven: er wordt een sensueel verhaal verteld met begin, midden en einde.
Umlaut:
Vijfkoppig eigenzinnig ensemble van Gentse bodem dat een variëteit brengt aan uit-het-leven geschreven songs en je meeneemt op muzikale avonturen: van bric-à-brac walzen, kamikaze tango’s tot verdwaalde ballades. Met een arsenaal aan instrumenten en bezieling voor meerstemmige zangpartijen creëren de spelers een unieke sound.
Umlauts muziek verbeeldt, spreekt en verhaalt. Ze is rauw en gevoelig tegelijk.
TIMING
11h: tuin en bar open
(tba)
19h: tuin en bar weer toe
Zomerzondag met Hamraaz en Umlaut